Förlängda Gängchuckar med möjlig längdjustering

Tack vare gängchuckens (EMUGE Softsynchro® Xtension) längdjusteringen är denna hållare bättre lämpad för produktion av djupt/lågt liggande gängor i våra kunders produkt/detaljer. Användaren för en större flexibilitet med bibehållen stabilitet vid gängning.

Ett vanligt förekommande problem med djupa/lågt liggande gängor i bearbetningsmaterialet är åtkomst till hålet, detta beroende på konturen på gängchucken. Lösningar med förlängda skaft eller verktygsförlängare ger oftast instabilitet på gängcykeln. Allt detta kan man undvika med Emuges  Softsynchro® Xtension, som kombinerar en stabil hållare med en slimmad variant som når de problemfyllda djupa applikationerna. Chucken kan steglöst justeras från 210 till 260 mm.

Chucken är uppbyggd på samma vis som en av världen mest sålda gängchuckar – Emuge soft syncro, med minimal längdkompensation för att ta upp gängcykelns axiella krafter. Chucken kan fås med ER 16 hylsa till gängtappar från M4 till M12, också möjligt med genomgående kylning up till 50 bar.